218705 – Smart socket betekenis van LED’s en resetten

Inhoudsopgave

In dit kennisbank artikel vertellen we wat de betekenis is van de LED’s op de smart socket en hoe we het apparaat kunnen resetten.

Knop indrukken Functie bij loslaten LED reactie
stroom aan 1. (losgekoppeld van netwerk).

2. (gekoppeld met het netwerk)

1. Blauwe led knippert.

2. LED volgt status aan/uit

QR code scannen koppelen met Z-wave netwerk Blauwe led knippert snel tijdens het koppelen en wordt 2 seconde constant om aan te geven dat het koppelen is gelukt
Eenmalig drukken Zorgt dat de socket schakelt Led volgt status aan/uit
2 keer drukken binnen 3 seconden (niet gekoppeld aan Z-wave netwerk) Koppelmodus openen Blauwe led knippert snel, na eerste keer rood en dan oranje.

De LED wijzigt naar groen als het apparaat succesvol is verbonden.

2 keer drukken binnen 1 seconde (gekoppeld aan Z-wave netwerk) Ontkoppelmodus openen Na 2 keer drukken wordt de LED paars. Na het ontkoppelen wordt de LED blauw.
3 keer drukken in 2 seconden Alarm reactie uitschakelen als het alarm is ingeschakeld LED stopt met knipperen
Druk en houd vast voor 5 tot 10 seconden Herstel alarm bij overbelasting Rode LED knippert
Druk en houd vast voor 15 tot 20 seconden Blijf in Z-wave netwerk, maar herstel alle instellingen naar fabriekswaarden. Rode LED knippert sneller
Druk en houd vast voor meer dan 20 seconden Complete reset van het apparaat De blauwe LED gaat langzaam aan en uit

Zoals hierboven in de tabel aangegeven, kun je aflezen dat je 20 seconden de knop op de smart socket ingedrukt moet houden om deze te resetten naar fabriekswaarden. De socket is dan alle instellingen kwijt en is vervolgens ontkoppeld van een Z-wave netwerk. Zorg ervoor dat je het apparaat ook wist in je Qolsys IQ panel 2, alvorens je opnieuw probeert dit apparaat te verbinden.