Directe doormeldingen activeren in IQ Panel 2 & 4

Inhoudsopgave

Standaard is een doormeldvertraging ingesteld van 30 seconden in een IQ Panel. Dit is bedoeld om valse alarmmeldingen die door gebruikers gemaakt worden, niet direct naar een meldkamer door te sturen. Een inloopfout kan zo binnen 30 seconden gecorrigeerd worden. (EN regelgeving).

Wenselijk is bovenstaande situatie vanuit beveiligingsaspect niet! Om directe doormelding aan te zetten dienen de volgende 2 zaken aangepast te worden in de programmering van zowel het IQ Panel 2 als het IQ Panel 4:

1. Ga naar instellingen -> geavanceerde instellingen -> code ingeven (dealer code) -> installatie -> dealer instellingen -> sia limieten. Schakel de optie voor sia limieten uit (nodig voor stap 2).
  2. Ga naar instellingen -> geavanceerde instellingen -> code ingeven (dealer code) -> installatie -> sirene en alarmen -> bellervertraging. Stel deze timer in op 0 of 1 seconden zodat er geen of nauwelijks vertraging op de doormeldingen is. Nu zal de alarmmelder direct worden verzonden naar een meldkamer.