Aansluiten van de camera IP-P2P110

Inhoudsopgave

Men begint met het bedraad aansluiten van de P2P WIFI camera. Dus voorzien van spanning en even bedraad aansluiten in het netwerk met een UTP kabel.

Vervolgens pakt men een PC of laptop erbij en installeer “Install Camera Setup”. Rond de installatie af op de PC.

Vervolgens start men het programma camera setup op. Dan scant het programma het netwerk af voor de betreffende camera’s van dit type. Men dubbel klikt op het betreffende IP adres en worden de inlog gegevens gevraagd. Dit is standaard admin / admin.

Vervolgens kan men de netwerk en naam instellingen van het product wijzigen.

Als men vervolgens de pagina opent in de browser, kan men inloggen en de beelden bekijken. Vervolgens gaat men naar de netwerkinstellingen en geeft men de draadloze netwerkgegevens op van de klant. Men kan daar de SSID opzoeken van de beschikbare draadloze netwerken. Als men het wachtwoord en dergelijke heeft ingevuld, kun je op test klikken. De camera gaat dan de instellingen testen en geeft een ok melding. Vervolgens kun je hem opslaan.

Als men enkel via de app wil kijken, hoeven er geen poort te worden geforward op de router. Dit is enkel benodigd wanneer men met de laptop of pc op afstand de camera wil inzien. Hiervoor dient men de software “Install Camera Live”.

Vervolgens gaat men in de app store zoeken naar de app P2PCam264. Deze dient men te installeren op het mobiele apparaat of tablet. Vervolgens dient men op add cam te klikken en dan scant men de QR code of voert hem handmatig in (de UID code op de camera). Men dient deze gegevens aan te vullen met een gebruikersnaam en wachtwoord.