Aansluitschema MX03-LTE-M-LAN-EN54 met bewaakte ingangen (SEOL)

Je bent hier:
< Alle onderwerpen
Inhoudsopgave

Onderstaand is het aansluitschema van een MX03-LTE-M-LAN-EN54 kiezer. Volgens het onderstaande schema worden de ingangen bewaakt met een weerstand zodat je een onderbreking van het signaal kunt detecteren.

Let wel, de weerstand dient 10K te zijn. Zorg dat als je deze configuratie wilt toepassen, dat je in het installateursportaal de ingangen correct instelt die je wilt gebruiken. Zoek hiervoor je apparaat op via het M2M administratie portaal en log daar op in. Als je vervolgens de instellingen ziet van je kiezer, klik je op advanced settings. Vervolgens plaats je een vink je voor enable online settings. Daarna kun je de instellingen voor de ingangen wijzigen.

In het onderstaande voorbeeld zijn we even uitgegaan van een CID doormelding.

Mocht het nu zo zijn dat de ingangen precies het tegenovergestelde doormelden als wat je verwacht, dan is de N.O. / N.C. configuratie niet correct. Dit kun je aanpassen op je brandmeldcentrale of je wisselt hier de codes om, de doormeldingscodes zien er dan als volgt uit:

Druk vervolgens op opslaan en de velden zullen ook wit worden. We zijn in het bovenstaande voorbeeld van een configuratie uitgegaan waar brand en storing enkel worden gemeld bij de meldkamer. Je kunt naar wens ook uitgangen 3 tot en met 6 activeren en op dezelfde wijze instellen om meerdere type meldingen en storingen te onderscheiden.