Firmware update benodigd voor potentieel veiligheidsissue.

Inhoudsopgave

Begin september 2021 werd een potentieel beveiligingsrisico ontdekt waarbij het mogelijk is dat recorders met verouderde firmware een mogelijk probleem kunnen veroorzaken bij klanten. Door dit probleem kan het voorkomen dat een netwerk overbelast raakt in data verkeer.

Het is belangrijk om recorders up to date te houden met de laatste firmware versies. Op recorders die een firmware versie draaien die ouder is dan versie 26, adviseren we dringend om de firmware te updaten naar een recentere versies.

Vrijwel alle nieuwe modellen (NVR301 series en TPV 130111 en hoger) beschikken al enkele jaren over de nieuwe firmware versies. Een grote kans dus dat je hier niets aan hoeft te veranderen op dit moment.

Mocht je echter nog beschikken over een toestel NVR201x of 130101/130102/130104 modellen, dan is het wel noodzakelijk om actie te ondernemen. Voor deze toestellen is op dit moment nog geen V26 firmware beschikbaar, hier wordt op dit moment hard aan gewerkt om te kijken naar de mogelijkheden om deze firmware beschikbaar te stellen. Voor nu geld dat je de bekabeling dient los te koppelen naar het internet, mocht je problemen ervaren met het netwerk bij je klant.

Update 10 September 2021: Ondertussen is ook de firmware voor de oudere recorders terug te vinden op onze download server. Klik hier voor de link

Mocht je hulp nodig hebben bij het upgraden, dan kun je onze support afdeling benaderen (Telefonisch, per mail, live chat of via whatsapp) om je te helpen met je vragen.