Lijn detectie instellen op een NVR (Browser)

Inhoudsopgave

In dit artikel leggen we je uit hoe je lijnovergangsdetectie instelt, ook wel bekend als cross-line of kruislijn detectie. Kort gezegd komt het neer op een lijn die we tekenen in een beeld van een camera, wanneer een beweging object de lijn doorkruist, dan zal er een actie zoals opname of alarm plaats vinden.

Stap 1: Login op je Milesight NVR via een web browser en ga naar Instellingen en vervolgens klik je op Gebeurtenis.

Stap 2: Na het klikken op gebeurtenis, zal een menu uitvouwen en kun je kiezen voor VCA.

Stap 3: Kies boven voor de tab lijnovergang en kies vervolgens het kanaal waarop je de lijnovergang detectie wilt instellen.

Stap 4: Bovenin staat standaard keuze voor lijn 1. We gaan er vanuit dat dit de eerste lijn is die wil je wilt aanbrengen in het beeld. Schakel het vinkje voor lijnovergang in.

Klik onder het beeld van de camera op teken om een lijn te tekenen in het beeld. Je kunt vanuit allerlei richtingen een lijn trekken over het beeld. Vervolgens zie je een pijl staan van a naar b, van b naar a of naar beide richtingen. Klik op voltooi als je klaar bent of op wis om de lijn te verwijderen.

De looprichting kun je bovenaan aanpassen bij de optie directie.

Optioneel:

Ook bij lijnovergangsdetectie kun je weer tijdschema’s en actiepatronen koppelen. Je kunt bijvoorbeeld enkel voor een alarm melding of opnamestart.