Taal instellen van DLS IV

Inhoudsopgave

In dit artikel gaan we je stap voor stap uitleggen hoe je de taal van je DLS installatie kunt aanpassen naar bijvoorbeeld Nederlands. Vertalingen van de software worden in-huis gemaakt en worden van tijd tot tijd ook voorzien van een update.

Stap 1 – Download de laatste vertaling -> Vertaalbestanden kun je hier vinden.

Stap 2 – Open DLS IV en ga boven in de taakbalk naar tools en vervolgens Language Manager.

Stap 3 – Een nieuw tabblad wordt geopend met de titel Language Manager. Klik vervolgens op importeren en kies het bestand dat je gedownload hebt bij stap 1.

Stap 4 – Het vertaalbestand zal worden geïmporteerd in DLS IV. Het is belangrijk dat je de computer / laptop dit rustig laat afmaken, anders kan het zijn dat je een stuk van het vertaalbestand gaat missen in je software uiteindelijk!

Stap 5 – Na het voltooien van de import ga je weer naar de werkbalk bovenin en kies je wederom voor tools en vervolgens DLS IV V1.xx Operator Maintenance.

Stap 6 – Er verschijnt een pop-up die er vergelijkbaar als onderstaande uitziet:

Kies bij de admin gebruiker in de kolom Language voor de gewenste taal. De admin gebruiker is de hoofdgebruiker van de software. De andere gebruikers hoeven niet gewijzigd te worden, tenzij je eigen gebruikers hebt toegevoegd aan de software en deze ook de betreffende taal wilt laten gebruiken.

Stap 7 – Na het kiezen van de taal voor de gebruikers, druk je op het kruisje om het venster te sluiten. Start vervolgens de software opnieuw op en de taal zal geladen zijn.

Het kan zijn dat het opstarten iets langer duurt als gebruikelijk, de taal wordt namelijk geladen.