Windows 10 computer aan meerdere netwerk reeksen toevoegen.

Inhoudsopgave

Zoek op welk ip adres je pc heeft gekregen, dit doe met cmd ( opdrachtprompt )
Voer dit in onderin de zoekbalk

Type hier: ipconfig gevolgd door enter

Nu krijg je de huidige ip gegevens van je computer te zien

Ga nu naar het netwerk of wifi logo en klik op de rechter muisknop, kies dan Netwerk- en internetinstellingen openen

Ga dan naar Ethernet  – Adapteropties wijzigen

Kies dan het gene waarmee je bent verbonden wifi of bekabeld

Druk op de rechter muisknop en kies dan eigenschappen

Kies nu internet protocol versie 4 ( TCP/iPv4 )

Vul daar de eerder opgevraagde gegevens in. De voorkeur DNS is vaak hetzelfde als de default gateway tenzij deze ander wordt weergegeven bij ipconfig. De alternatieve DNS is altijd 8.8.8.8

Je computer heeft nu een vast ipadres in een netwerk reeks, in het voorbeeld is de netwerk reeks 192.168.45. Het laatste cijfer is het nummer van het apparaat, heb je dus nog een apparaat met deezelfde netwerk reeks en dezelfde laatste cijfer dan heb je dus een netwerk conflict.

Nu kun je ook een extra netwerk reeks aanmaken.

Even een praktijk voorbeeld:

Je hebt een camera geĂ¯nstalleerd en deze is doormiddel van het netwerk in de NVR toegevoegd en heeft het ip adres 192.168.1.50.

Nu heeft de klant een nieuwe modem gekregen en zitten ze opeens in de 45 reeks.

Dan voeg je de 1 reeks toe om naar de camera te kunnen gaan en het ip adres te wijzigen

Extra netwerk reeks aanmaken. Nadat je je computer een vast ip adres hebt gegeven klik je op geavanceerd

En hier kun je de extra reeks toevoegen. LET Wel!! Voer niet hetzelfde ip adres als de camera in maak de laatste cijfer anders.

Druk op ok om op te slaan. Je kunt nu de camera benaderen en daar het ipadres wijzigen. Zodra je hiermee klaar bent zet je je computer weer op DHCP en alles is weer normaal.